söndag 4 maj 2008

VM-Rapport


Vm är ju inte direkt stekhett just nu. Men ändå så följer jag det slaviskt då min hockeyabstinens är på en mycket hög nivå. Då finns det ju tre landslag som jag följer mest förutom Sverige och det är såklart landen med Leksandsspelare i laget. Slovakien med Robert Petrovicky (bilden), Danmark med Morten Green och Daniel Nielsen samt Frankrike med Pierre-Edouard Bellemare. Det gick inte speciellt bra för varken Frankrike eller Danmark i den öppnade VM-matchen. Frankrike, som förmodligen hamnat i den tuffaste gruppen ur deras synvinkel med Sverige, Vitryssland och Schweiz, förlorade med 4-1 mot Schweiz och det ska sägas att det var ett bra resultat från les blues då de är nykomlingar i A-gruppen och inte har sådär jättestora förväntningar på sig. Den roligaste matchen att följa blir ju såklart natten mellan måndag och tisdag då frasmännen möter våra Tre Kronor.

Danmark inledde mot Tjeckien och hade 2-2 efter första perioden men orkade inte ända in i mål och förlorade med 2-5. Den gamle Leksandsspelaren Peter Hirsch gjorde en riktigt bra sista period och hade han spelat så hela matchen hade nog resultatet varit annorlunda och kunnat varit en vinst för de røde og hvite.

Slovakien mötte ett annat skandinaviskt lag i Norge. Vinst blev det med 5-1 och Robert Petrovicky visade sin form från kvalet och gjorde ett mål och två assist. Inte helt dåligt för en allsvensk hockeyspelare. Dock ser han ju ut att lämna till nästa säsong.

Sveriges match mot Vitryssland var inte ens rolig att titta på. För den neutrale kanske då det blev en hel del mål, hela elva faktiskt, men som svensk supporter så var det en mardröm. En drömöppning till 2-0 åts snabbt upp till 2-2 och också 3-2. Sen kvitterade Sverige och Vitryssland tog ledningen igen ända till 5-4 då Sverige gjorde två raka mål och vann med till slut "bara" 6-5. Men dock är inte Vitryssland inte längre en blåbärsnation som de varit. Dock var det tre poäng och det ska vi vara nöjda med. Vi har ju inte precis ett stjärnspäckat lag.

Ljusglimten igår var dock Patric Hörnqvist osm dundrade in två mål med två rungande direktskott. Huva. De skotten skulle jag inte vilja stå i vägen för.

Over and out!

/#3

Inga kommentarer: