torsdag 3 april 2008

Bloggen återupplivad efter ett uppehåll på två dagar ;)

Var upp till Mora i tisdags och såg Leksand-Mora. kan säga att det hade varit bättre om det blivit oavgjort. I alla fall för Leksands del. Nu blev det en timmeslång hemresa i dysterns tecken. Men inget är över än. Ny match imorgon och då är det vinst som gäller. Just nu ser tabellen ut såhär:











Som ni ser så är detta långt ifrån över. Malmö har ju ryckt lite dock och dom får räknas som favoriter nu med fyra omgångar kvar men den är det ju hyperjämnt. Säg att Leksand slår Rögle, Malmö slår Västerås och Brynäs och Mora spelar oavgjort eller att ett av lagen vinner efter förlängning. Vips, så är vi uppe på andraplatsen. Men för det krävs alltså vinst mot Rögle imorgon. Vilket jag tror kan gå vägen. Eller tror. Jag vet att det kommer gå vägen. Rögle ska inte ha något att säga till om hemma i Ejendals Arena.

Vi ska tillbaka!

***

Måste ändå säga att FM Mattson Arena, eller tältet, är en jävla skithall. Stora jävla stolpar mitt framför ståplatsläktaren så man såg knappt hälften av vad som hände framför oss. Sedan gjorde ju inte TV4 Sports studio de bättre genom att vara i vägen för att se ena hörnet. Nej usch. Den hallen får inte mer än en tvåa i betyg. Plusset är att fansen sitter väldigt nära isen och man får då en närhet till spelet likt ingen annanstans utom i NHL.

***

I en av pauserna intervjuades Janne "Tupémannen" Simons av TV4 Sport. Studion låg ju strategiskt placerad mitt emellan klackarna och när han stod där hade vi tre ramsor varav två jag kunde:

Var är luggen på Simons?
Var är luggen på Jan?!
var är luggen på Simons?
Ja de vettefan!

och

Alla har tupé i MIK
Alla har tupé i MIK
Alla har tupé
Alla har tupé
Alla har tupé i MIK

Hon som intervjuade såg lite besvärad ut ibland och Simons han såg bara förbannad ut. Kameramännen de skrattade de. Kul att dom också har humor och inte är så jätteseriösa. Sedan fick Tupémannen poliseskort därifrån. Det var väl hotande de där med tupé. Någon kanske skulle stjäla den.

***

Rögle imorgon alltså sedan blir det till att åka buss till Västerås på söndag. Längtar redan nu. Förhoppningsvis ska jag följa med Robin hem från hockeyn i morgon för att sedan bo där över helgen och sedan åka till Västerås från Mora. Hoppas verkligen på det.

***

Liverpool lirade mot Arsenal i gårkväll. Jag såg bara max 40 minuter av andra p.g.a träning men såg då att:

  • Liverpool har ett utomordentligt försvarsspel.
  • Arsenal är ett ungt lag på frammarsch som mycket väl kan vinna CL inom ett par år.
  • Deras härförare Cesc Fabregas är bara 20 år! 20 år!!!! Han borde ha en självklar plats i spanska landslaget om han inte har det.
  • Gael Clichy är inte en back man vill säga nej till. Snabbhet och säkerhet i ett paket är det bästa som finns.
  • Nicklas Bendtner sabbade för sina lagkamrater då han omedvetet stoppade Fabregas boll mot det öppna målet. Dessutom var han offside.
  • Domaren vågade inte blåsa straff för Arsenal när Kuyt drog omkull Hleb solklart. Han var holländare. Inte kan väl Kuyt sagt nått? ;)
Det får vara allt för nu det.

Over and out!

/#3

Inga kommentarer: