onsdag 30 januari 2008

Anledningen

Nu har jag fått anledningen till att Salzburg ville släppa Ric Jackman. Signaturen "Johan" skrev en kommentar i det senaste inlägget att han gjort sig svår för att komma därifrån. Det kan vara rätt men så här svarade Micke Lundström till Superstars skribent:

"Var det så att Salzburg ville släppa honom? Varför i sånna fall? Han snittade ju nästan en poäng per match.
- Ja, det är så att de har ett lite knepigt system i Österrike. Varje utländsk spelare är värd fyra "poäng". Du får alltså bara ha en speciell mängd med poäng i det uttagna laget under matcherna. Det betydde alltså att Jackman tillsammans med de andra spelarna, som inte är Österrikare i grunden, fick turas om att spela ungefär endast var tredje match. Därför var de villiga att släppa honom."

Alltså ville han bort på grund av att han fick sitta på läktaren två av tre matcher. Men om det nu var så hur kan han ha 30 matcher? Visar alltså att han är en bra back som spelar ofta. Jag verkligen längtar till han gör debut för LIF. Förmodligen inte på fredag mot Hammarby hemma men efter uppehållet som är då.

***

Ryktas även två till backar till LIF. Ena namnet är en ganska stor kille (inte i Vopat och Groseks klass då men ändå) som har spelat 2 matcher i AHL men som spelar nu i Bofors. Namnet är Mattias Karlsson och källan hittar ni här. Den andra backen som ryktas är ett norskt underbarn vid namn Jonas Holö (källa)och spelar nu i Sparta Sarpsborg med bland andra gamla Leksandsspelarna Torbjörn Johansson och Göran Hermansson och gamla Moraspelarna Håvard Mathisen Böe (spelade bara i juniorlaget) och Daniel Wessner. Ett lag med ganska mycket dalaanknytning med andra ord. Kan ju vara så att Lundström har kontakten med dessa gamla Leksandsspelare och försöker få dom att få hit Holös.

Men Lundström har sagt överallt att Jackman var sista nyförvärvet in. Imorgon vet vi om det är det!

***

Klippte Star-TV idag (klippet här). Inför Malmö-LIF stod på schemat och Emma och Elin hade gjort ett utomordentligt jobb med intervjuer. SUPER! Om man ska prata om matchen ikväll så säger hjärtat och realisten i mig olika saker. Leksand har Janne Huokko och Jens Bergenström borta, två av ledfigurerna i dagens LIF. Kan bli en riktigt tuff match och hjärtat säger seger för de blåvita men realisten säger något annat. Malmö är definitivt formstarkare än vad Leksand är för tillfället och det sägs att motivation slår klass. I dagens match tror jag MIF har båda övervägande på sin sida. Men med Huokko och Bergenström tillbaka samt att Jackman blir klar för spel så är LIF klassen bättre än alla lag i Allsvenskan. Men som man säger så ska inte ett lag falla på en spelare men för att vara kritisk så har det gått lite sämre nu när Huokko varit borta än när han varit med. Huokko är en riktigt ledargestalt och han behövs verkligen på isen.

Nu kommer inte jag följa matchen via TV för jag har träning men jag hoppas i alla fall att alla ni i tv-sofforna får en underhållande match att se med mycket mål och många målchanser.

Over and out!

/#3

1 kommentar:

Anonym sa...

Calle kan inte göra mål, Calle kan inte göra mål, kan inte göra mål, kan inte göra mål, Calle kan inte göra mål!!!

//Bellemare