söndag 13 januari 2008

Kvalserien och annat

Såhär ser en omröstning ut på Svenskafans idag

Leksand

35%

Malmö

12%

Rögle

9%

Västerås

9%

Björklöven

10%

Växjö

3%

Oskarshamn

2%

Bofors

5%

AIK

13%

Annat lag

4%

Antal röster: 916

Antalet röster var 916 och 35% av dom vill se Leksand i Elitserien mer än dom andra lagen. Alltså ungefär 320 personer som vill ha LIF i ES. Jämfört med Malmös 12%(110 stycken), Björklövens 10% (90 stycken cirka) och Rögle och Västerås 9% (80 stycken cirka). Dessutom så har AIK överraskande 13%. Finns det så mpnga AIK-supportar i hockey? Trodde alla höll sig till fotboll. Alltså nästan tre gånger så mycket folk vill se Leksand i Elitserien än Malmö.

Härligt!

***

Annars så är det en veckas ledighet för Leksand och enligt Tomas Jonsson som vi intervjuade i onsdags så kommer de träna lite extra den här veckan. Det hoppas jag dom gör också för den där kämpaandan som fanns i början av säsongen börjar jag faktiskt sakna. Men att komma till Kvalserien blir nog inga problem. Väl där kommer det nog bli problem om dom inte rycker upp sig. 1-2 nyförvärv som Lundström sagt att dom jobbat med skulle nog behövas. Speciellt en back då dom litar alldeles för mycket på Örnen och då låter dom åka igenom nästan. Det är min teori i alla fall.

I Elitserien är det egentligen 5 lag som slåss om den sista slutspelsplatsen och kvalserieplatserna. Det är Brynäs, Skellefteå, Södertälje, Luleå och Mora. Visserligen är det drygt 20 omgångar kvar men man kan ju sia.

I AS är det egentligen tre lag det handlar om. Leksand, Malmö och Rögle. Men man ska aldrig räkna bort tre lag till som är Västerås, Björklöven och Växjö. De lag som hamnar i KS tror jag blir från ES Mora och Skellefteå. Anledningen är att Mora inte har tillräckligt med spelarmaterial i år för att skrälla som de tidigare åren och Skellefteå är just nu i en formsvacka men det kan ändras men jag tror ändå dom hamnar i KS i år igen. Från AS blir det som sagt Leksand, Malmö och Rögle som kniper de tre direktplatserna. Leksand går dit för att man leder så stort just nu (hela 20 poäng ner till Västerås neranför strecket) och att Västerås måste vinna 7 matcher mer än Leksand för att gå förbi. Och på 13 matcher funkar inte det. Malmö och Rögle går vidare på grund av deras spelarmaterial. Den sista platsen genom play-off tar Västerås då man har ett bra lag i år (bättre än förra året) med bland annat JVM-spelarna Micke Backlund och Patrik Berglund samt Henrik Nordfeldt och Stefan "Loppan" Hellkvist (Båda för övrigt gamla leksingar).

Med dom lagen tror jag det slutar såhär:

1. Skellefteå (Har mycket kvalserierutin och vet hur man ska spela för att gå vidare. Har även varit med och gått upp från AS så de klarar sig)

2. Leksand (Med ett eller två nyförvärv stärks lagbygget ännu mer och man klarar det i år tror jag)

3. Mora (Dåligt spelarmaterial som sagt men jag tror dom kommer spela ganska bra i KS men åker tyvärr ner)

4. Rögle (Man kommer spela upp sig i KS tror jag men det räcker inte ända fram i år heller)

5. Malmö (Liknar mer och mer förra årets Leksand. Man spelar jämnt med topplagen men ibland uppträder laget lojt och man kommer inte mer än näst sist.)

6.Västerås (Räcker inte till i år. Man möter 5 lag med Elitserierutin från de senaste åren, förutom Rögle, men har inte tillräckligt med kvalserierutin)

Så tror jag. Den 10 april vet vi svaret.


Over and out

/#3

1 kommentar:

Anonym sa...

Åker du me upp till Mora sen då?

//Bellemare