tisdag 5 februari 2008

Fler landslagslirare


Robert Petrovicky är inte den enda Leksandsspelaren som kommer dra på sig en landslagsdress de närmaste dagarna. Redan idag så kommer Markus Persson dra på sig den blågula dressen i U19-landslaget för att spela en turnering i Tjeckien som Sverige, Finland, Tjeckien, Tyskland och Schweiz deltar i. Första matchen mot Finland är förmodligen redan färdigspelad men jag vet inte hur det gick.

***

På fredag kommer det starta en U17-turnering, också det i Tjeckien, där juniorspelarna Henrik Andersén och Martin Karlsson kommer delta. Turneringen börjar på fredag och avslutas på söndagen och lagen som deltar är Sverige, Finland, Tjeckien och Ryssland. Hoppas på det bästa för juniorerna

***

Och redan imorgon så kommer två andra Leksandsspelare dra på sig en landslagsdress. Dock inte en blågul utan en rödvit. Det är danskarna Daniel Nielsen och Morten Green som åker till Vitryssland för en fyrnationsturnering med lagen Danmark, Slovenien, Kazhakstan och värdlandet Vitryssland. Onsdag, torsdag och lördag är speldagarna för danskarna.

***

Lite mer Petrovicky också. Spelar han riktigt bra kan han ta en plats i truppen till en turnering i Schweiz i slutet av veckan där bland annat Pierre-Edouard Bellemares Frankrike kommer delta. Leksand mot Leksand. Coolt!

***

Nu hoppas jag att alla landslagsspelare gör sig bra och kommer tillbaka med självförtroende på topp och kan leda laget till en seger i Kvalserien!

Over and out!

/#3

1 kommentar:

Anonym sa...

Producerar Leksand fler som Markus Persson, och håller kvar dom, så ser framtiden mycket ljus ut om man kollar med blåvita ögon! :)