torsdag 14 februari 2008

Huliganerna är igång igen

OBS. Personerna på bilden har inget med mitt inlägg att göra.


Vad har jag gjort och vad har hänt idag då? Ja jag får se vad dagens inlägg ska handla om...

***

Huliganerna är igång igen. Och återigen är det Stockholmare. Och återigen förlorar deras lag med 7-2. Först var det Hammarbys "fans" som skämde ut sig i Leksand. Nu var det AIK:s "supportrars" tur att våldgästa Västerås. Västerås vann med 7-2 och polisen visste inte att det skulle komma så många hotfulla AIK:are. Matchen var tv-sänd och när Patrik Berglund gick till TV4-studion för en intevju efter matchen så kunde de inte genomföra den p.g.a säkerheten. Vad finns det för folk egentligen? Hur tänker dom? Patrik Berglund är en av Sveriges framtida NHL-spelare och landslagsmän. Och dom kastar sten på honom. Det är frukansvärt illa. Frukansvärt.

***

Och heja Sverige i skidskytte. Det skulle dom behöva nu efter alla fiaskon i hemma-vm. Inte en medalj och en fjärde plats i mixstafetten med Helena Jonsson, A-C Olofsson, Björn Ferry och C-J Bergman. Individuellt gick det mycket sämre och ingen var ens nära pallplats. Inte bra och en dunk i ryggen är just vad de stackars skidskyttarna behöver nu för jag kan tro att dom fått glåpord o.s.v. Björn Ferry hade ju tillochmed blivit "sms-förföljd". Mycket tråkigt det också.

***

Spelade skol-dm idag för Leksands Gymnasium. Det var finalspel mellan oss, Martin Koch-Gymnasiet från Hedemora och Hagagymnasiet från Borlänge i Maserhallen. MK och Haga hade redan mötts och spelat oavgjort, 1-1, när vi lirade våran första match och det var mot MK. Vi vann med 1-0 visst, men vi spelade bedrövligt. Inget strukturerat spel alls utan bara hafs-slafs-spel. Och det skulle behövas mycket mer för att slå Haga, det visste vi direkt. Vi ledde då gruppen på tre poäng före Haga på en poäng och MK på en poäng men sämre målskillnad. Det behövdes "bara" oavgjort från våran sida mot Haga för att vi skulle bli bäst i Dalarna på innebandy (Visserligen var inte gymnasierna med innebandyprogram, St. Mikael och Lugnet, med men ändå). Seriefinal alltså. Men det började kasst och vi låg under med 1-2 efter första perioden. De hade gjort 0-1 och 0-2 alldeles för enkelt. När sedan 1-3 kom i början av andra då såg det mörkt ut. Men tre riktigt snabba mål gjorde att vi helt plötsligt ledde med 4-3 och hoppet tändes. Dock kunde Haga både kvittera till 4-4 och slå in slutresultatet 5-4 innan Hesa Fredrik ljöd och i alla fall min besvikelse var stor direkt efter matchen. Nu när man fått lite blick på det så här i efterhan då tänker man: "Fan vi är näst bästa skolan i Dalarna." Så så dåliga kan vi ju inte ha varit. Självklart kunde vi gjort det bättre men nu blev det som det blev och en silvermedalj satt runt halsen.

***

Hockey imorgon. Äntligen. Västerås hemma ska förhoppningsvis bli en munsbit för "di blåe och vite". Vi får se hur det går och hur alla spelar. Hoppas i alla fall på en rolig match med mycket spänning. Som Rögle och Malmö hemma. Då var det jämn och rolig hockey.

Over and out!

/#3

Inga kommentarer: