tisdag 5 februari 2008

Sverige - Slovakien 19.30 ikväll


Abstinensen kommer dom närmaste dagarna att mildras lite då det är lite hockey nu i dagarna i och med LG Hockey Games. Dock ingen leksing vad jag vet i den turneringen. Ikväll blir det dock en leksing på isen då Robert Petrovicky kliver ut på isen i slovakisk hockeymundering och ska i ABB Arena i Västerås försöka stoppa dom svenska kronorna från vinst. Jag har lite dubbelmoral i det hela då jag självklart vill att Sverige ska vinna. Men samtidigt så vill jag att det ska gå bra för Slovakien så att Petrovicky kanske kan få sätta en strut eller två och få lite självförtroende till resten av denn allsevnska serielunken och i framtiden (en månad framåt) Kvalserien. Det är ett svårt val helt klart.

***

Sverige ställer upp som följer:

Förstakedjan: Fredrik Warg, Modo, Patrik Berglund, Västerås och Fabian Brunnström, Färjestad
Kommentar: En oerfaren kedja sånär som på Warg. Berglund tror jag dock får spela där p.g.a att matchen spelas i Västerås. Brunnström tycker jag ska vara självklar i landslaget efter sin succésäsong hittills men det känns som om Warg fortfarande lever på gamla meriter. Har inte kommit upp i samma klass iår.

Andrakedjan: Mattias Weinhandl, Linköping, Tony Mårtensson, Linköping och Linus Videll. Södertälje
Kommentar: Detta kan bli en riktigt intressant line om inte en poängproducerande sådan. Weinhandl står för målen och Mårtensson och Videll för passningarna. En teknisk och snabb lina som jag tror kommer göra de flesta poängen ikväll.

Tredjekedjan: Linus Klasen, Södertälje, Rickard Wallin, Färjestad och Karl Fabricius, Frölunda
Kommentar: Blixtinkallade pucktrollaren Klasen får plats i tredjekedjan och jag tror det kan bli en bra omgivning för honom med Wallin och Fabricius. Wallin har rutin och Fabricius kan spela riktigt bra om han vill. Kan bli en kul kedja att se.

Fjärdekedjan: Daniel Widing, Brynäs, Johan Davidsson, HV71 och Martin Thörnberg, HV71
Kommentar: Hade gärna sett Widing i en högre kedja än den fjärde. Inte för att han är gammal leksing utan för att han har spelat riktigt bra iår. Han tar platsen i kedjan som Jukka Voutilainen brukar ha i HV:s kedja. En grovjobbare som ska stå för målen (Widing), en spelfördelare (Davidsson) och en stenhård lirare som kan det här med att gå rakt på mål (Thörnberg). Detta kunde mycket väl vara en förstakedja.


Första backpar: Robin Jonsson, Timrå och Jonas Frögren, Färjestad
Kommentar: Robin Jonsson har det inte varit mycket prat om i år och jag förstår inte vad han gör i landslaget. Han kan nog leva på meriterna han hade i Färjestad. Frögren däremot är en spelare jag gillar. Inte många poäng men spelar stenhårt och schysst. Han ska ha en biljett till varje landslagssamling.

Andra backpar: Jonas Junland, Linköping och Daniel Fernholm, Linköping.
Kommentar: Andrafemman är en ren Linköpingskedja sånär som på Videll i kedjan. Det kan vara positivt. En ihopspelad femma är alltid bra och det ska bli kul att se vad dom gör av det. Att Junland får chansen tycker jag är kul. Han har gjort det bra hittills den här säsongen. Vem glömmer inte tunneln på Tomas Skogs? Fernholm är rutinerad och kan också hjälpa Junland om han gör något misstag.

Tredje backpar: David Petrasek, HV71 och Sanny Lindström, Timrå
Kommentar: Kan bli ett bra backpar detta. Lindström är en ledargestalt på isen och är, som Frögren, inte rädd för att smälla på. Petrasek är en bra spelande back och dom kan nog komplettera varandra bra.

Sjunde back: Johan Åkerman, HV71
Kommentar: 35-årige Åkerman har inte haft en lika bra säsong som förra året då han var nästan dominant i HV på backsidan. Inte lika många poäng iår men likväl en plats i landslaget. Kommer nog få spela mycket powerplay.

Målvakter: Daniel Larsson, Djurgården och Stefan Liv, HV71
Kommentar: Ikväll kommer Larsson få stå och man kan inte annat än att säga att han har gjort en riktigt bra säsong i år. En av de bästa målvakterna tycker jag och han förtjänar förstaspaden. Nu har inte Liv gjort det dåligt eftersom HV leder ES men han har spelat mycket i landslaget tidigare och lite nytt blod kan behöva komma in.

***

Annat att notera i uppställningarna, främst i Slovakien, är att hela 9 spelare har spelat eller spelar i Sverige.

De spelare är:

Rastsilav Stana, målvakt, Linköping
Karol Krizan, målvakt, Modo
Dominik Granak, back, Färjestad
Ivan Majesky, back, Linköping
Tomas Surovy, forward, Linköping
Robert Petrovicky, forward, Leksand
Peter Smrek, back, Frankfurt (tidigare Mora)
Peter Fabus, forward, Plzen (tidigare Mora)
Rudolf Huna, forward, Duisburg (tidigare Leksand)

Kan bli en kul match att se med många namn man känner igen. Om 20 minuter kör vi igång!

Over and out!

/#3

Inga kommentarer: