lördag 2 februari 2008

Leksand - Pinsamma Brajen 7-2

Leksand slog alltså Bajen med 7-2 igår. En stundtals tråkig match med ingen riktigt intensitet men och stundtals bländande hockey från LIFs sida. Flera gånger hade Hammarby INGENTING att säga till om. Propagandahockey ett tag! Att Ric Jackman gjorde tre assist (skulle varit 1 mål och 2 assist efter att vi har tittat på reprisen i regi) och blev matchens lirare i LIF i sin första match måste väl ändå inte vara annat än en succé. Hans början var väl inte så jättebra då han först efter 10 sekunder får en utvisning och vid sin första puckkontakt efter det skulle passa rätt över banan men Morten Green kom ivägen och dratta i isen. Men han blev bättre som sagt.

Michal Grosek gjorde ett mål och en assist igår också och det var hans första poäng i den blåvita dressen. Målet var riktigt snyggt då han fick en passning rätt igenom banan i offensiv zon under en kontring och sprätte upp den i Carl-Johan Klints plockhandskryss. Snyggt!

Ed Belfour lyser av självförtroende. När pucken kom som menat som en passning rätt genom Leksands zon precis framför Örnen så drog han fram klubban och stötte upp den i luften, reste sig och tog den i plockhandsken. Vilken mer målvakt gör en sån sak? Tänk så hade den studsat till precis innan. Då hade det varit kört. Man blir inte riktigt klok på den gamle kanadensaren.

***

Måste också nämna pinsamma Bajen Fans. Det är så tråkigt när läktarvåldsamheter präglar sporten. PÅ isen kan dom dra en fight visst men när fulla bortasupportrar ska ge sig på barnfamiljer och pensionärer på sittplats då rinner bägaren över. Jag tycker det är så oerhört töntigt så det är inte klokt. Jag blir så förbannad. Enligt aftonbladet så orsakade fansen skador för 50 000-100 000 kronor med bland annat en sönderslagen toalettoch ett försök till inbrott i Leksands souvenirbutik Star Shop. Nu vet jag inte om det var den i arenan eller den i MIC-gallerian men förmodligen var det den i arenan.

Saxat från sportbladet.se:

Det blev skadegörelse på Ejendals Arena i form av en sönderslagen toaletter, ett räcke på läktaren slogs sönder. Även ett försök till inbrott i Leksands souvenir-butik har anmälts.

– Det handlar om skador på mellan 50 000 till 100 000 kronor. Vi kommer att ställa krav på Hammarby, men jag är kanske inte så förhoppningsfull att vi kommer att få några pengar av dem, säger Håkan Åman.

Det var även slagsmål utanför arenan. Hammarby-anhängarna stormade ut ur en buss och attackerade det mesta som fanns utanför.

Leksands-spelarna Jan Huokko, Mikael Karlberg och Elias Granath hamnade mitt bland en uppretad Hammarby-liga när de skulle gå till spelarrestaurangen efter matchen.

– Det var bara att gå tillbaka in i ishallen igen, säger Karlberg.

Martin Solén, säkerhetsansvarig för Ejendals Arena, sammanfattar kvällen.

– Det uppstod problem under matchen när supportrarna lyckades ta sig ned till sargen. Då slogs de med polisen och gjorde rusningar mot Leksands läktare. De blev en del konfrontationer, men som jag vet har ingen blivit skadad, säger Solén.

Riktigt tråkigt när sådant här händer men det verkar mer och mer bli en del av idrotten tyvärr.

Leksands klack var förberedda på invasionen bland Hammarbyfansen så dom hade gjort en banderoll där det stod: "Just idag var ni skit". För dom som inte fattar var det en anspelning på låten "Just idag är jag stark" som förknippas med Hammarby och som spelas när spelarna kommer in på isen på deras hemmamatcher.

***

Föröskte titta på I am Legend igår. Det gick verkligen inte. Jag var alldeles för trött och inledningen på filmen var alldeles för tråkig för att jag skulle kunna hålla ögonen öppna. Ska försöka se den ikväll istället då jag är lite piggare få se om den är lika tråkig då eller inte. Ska försöka se Final Destination 1-3 snart också. Dom beskriver filmen som en skräck-film men det tycker inte jag. Tycker det mer är en thriller med lite äckliga inslag. Egentligen inte ett dugg läskig. Men jag har bara sett hela 2:an och lite av ettan. Så vi får se vad jag tycker sen.

Over and out!

/#3



3 kommentarer:

Anonym sa...

läktarvåldsamheter

är det ens ett ord som finns?

Anonym sa...

Det var Starshop i Arenan..
De försökt sparka in bakdörren...

Anonym sa...

Vad fan gör Hammarby? Ingenting verkar det som! Stanna i Stockholm och bråka förfan!!

//Bellemare