fredag 29 februari 2008

Nu är det dags igen!


Hockeykväll ikväll då Sundsvall gästar Ejendals Arena för möte med Leksand. Senaste mötet lagen emellan slutade med förlust för Leksand med 4-2 då Leksand enligt rapporter gjorde en plattmatch. Senaste matchen LIF spelade var i Borås och de blåvita förlorade chockartat med 5-3. Erik Hanses, född 90, fick chansen i kassen och gjorde en bra match. Han själv tyckte att det var lite överdrivet för att han debuterade.

Ikväll är dock Ed Belfour tillbaka i kassen efter lite små ljumskproblem och han möter nu laget han mötte i sin premiärmatch då han släppte in första skottet han fick på sig. Men sedan vet vi ju hur det gick då han höll nollan i flera raka matcher och slog klubbrekord i längst hållen nolla.

Matchen ikväll ska inte vara några problem för LIF. hemma har man publikstödet som inte finns i Borås och det ger en extra vind i ryggen. Jag tror på en storvinst ikväll för de blåvita ikväll. Ed Belfour håller dock inte nollan men släpper dock in max två mål. Vinst med 6-2 blir det.

***

Mora har spelat upp sig nu på slutet. Från att vara hjälplöst sist till att nu ligga på platsen alldeles ovanför Kvalserien, plats tio närmare bestämt. Det kan vara bra för Leksand och slippa Mora i en Kvalserie. Matcherna lagen emellan skulle då kunna gälla så mycket att man tar död på varandra och båda hamnar i Allsvenskan nästa säsong. Samma fenomen kan gälla Rögle och Malmö tyvärr. Men en Kvalserie med dessa lag skulle bli en riktigt intressant Kvalserie med derbymatch sex av tio omgångar för LIF:

Rögle (Jakob Johansson)
Malmö (Fredrik Eriksson)
Leksand (Ed Belfour)
Mora (Rob Hisey)
Brynäs (Pavel Brendl)
Västerås (Patrik Berglund)

Jag hoppas verkligen då att Leksand spelar som dom ska i matcherna som har derbystämning och slår lagen. Spelarna inom parentes är spelare som jag tror kan vara en avgörande del för lagen om dom hamnar i Elitserien eller Allsvenskan. Lagens MVP (Most Valuable Player) alltså. De spelarna kan vara skillnaden i en Kvalserie.

***

Har knappt varit hemma den här veckan då jag varit i Mora på måndagen, Ludvika tisdag och onsdag och idag har man varit i Leksand hela dagen med Star-TV. Har gjort inför LIF-Sundsvall med Bergenström, Hanses och Jonsson. Sen klippning resten av dagen. Fullt upp. Nu är det matchstart om två och en halv timme.

Over and out!

/#3

Inga kommentarer: