onsdag 6 februari 2008

Inte bra igår


Det gick inte speciellt bra för Sverige igår. Det började bra med 1-0 genom debutanten Daniel Widing (bilden) vid hans första puckkontakt. Men sen gick det bara utför. De första 15 minuterna i första perioden var bland det bästa jag sett ett svenskt landslag spela. Men också det mest ineffektiva. När väl Slovakien kom på kontring så satt pucken i nätet bakom Stefan Liv i kassen. Liv hade ingen speciellt bra dag i kassen men han hade väl inte speciellt mycket hjälp av backarna heller. Segerorganisatör, tycker jag i alla fall, var Robert Petrovicky. Två riktigt snygga passningar var frukten av hans arbete och man kan väl inte säga annat än att han måste vara med Slovakien i helgen när dom spelar en turnering. Han borde vara given.

***

I Sveriges lag får dom flesta underkänt. Tycker dock att Patrik Berglund gör en riktigt bra match för att vara några snäpp under alla andra i tempo men ändå så gjorde han sig bra. Daniel Widing gjorde inte speciellt mycket efter sitt mål. Martin Thörnbergs dragning framför mål var en delikatess men där ska pucken sitta. Försvarsspelet var inte... Åh jaha hade jag sagt det?

***

Foppa har tackat nej till hela 3 NHL-anbud nu. Dallas, Detroit och hans gamla klubb Nashville har fått nobben. Ottawa, Colorado, San Jose, Philadelphia, Vancouver och Anaheim är enligt Ottawa Sun de som säger sig ha lagt bud på Forsberg. Jag hoppas att han snart lägger av. För hand egen skull.

***

Malmö har lagt ett rekordbud på Kalmar FF:s anfallare/mittfältare Cesar Santin. Ryktena säger upp mot 13-15 miljoner svenska kronor. Nu när man förlorat Junior till utlandet så behöver man en ny som gör målen. Tänk vilken forwardsuppställning laget har skickat ut till europa de senaste åren. Zlatan Ibrahimovic, Markus Rosenberg, Afonso Alves och nu senast alltså Junior. Otroligt!

***

Herregud vilken dålig vecka för Hammarby hockey! Först en nota från Leksands IF på 100.000 kronor sen några "supportrar" till klubben förstört i Ejendals Arena förra fredagen. Nu handlar det om de "så kallade" nyförvärven Jonas Soling och Johan Tellström. Att jag säger så kallade är för att de aldrig sagt att de kommer spela för Hammarby, i alla fall enligt vad dom sagt till Sportbladet. Enligt Soling så hade de "tjatat och tjatat och till slut gick jag med på att de fick registrera mig för klubben". Men han hade aldrig sagt att han ville spela för dom. Förut var det en procents chans men nu är det definitivt noll, sa han. Men om man inte ska spela för en klubb så kan man ju inte säga ja till att registrera sig för klubben. Det är ju bara dåligt av Soling och Tellström i det fallet.

***

Trornto blev totalt förlöjligade när de förlorade med 8-0(!) mot Florida. När Florida gjorde 8-0 var publiken så missnöjda med Toronto att de började applådera och hurra åt Florida. Vad är det för stil egentligen? är man ett fan så är man ett fan. De säger sig vara världens mest kunniga hockeypublik. Visst det kan jag köpa men att applådera åt motståndarlagt är bara dåligt när ens lag behöver fansen.

Håll på ert lag i med och motgång!

***

Till sist kan jag säga att Fredrikstad nobbade ännu ett bud från Hammarby på Rami Shaaban. När ska han få flytta? Och när ska Andreas Isaksson få flytta från Man City? Målvaktsproblemen i landslaget är inte precis de problem man önskar sig som tränare/förbundskapten!

Over and out!

/#3

1 kommentar:

Anonym sa...

Tyckte inte landskampen var bra alls igår jag. Slovakerna var det bättre laget matchen igenom, och vann rättvist. Dom tog vara på sina chanser, vilket inte de blågula gjorde.

Sen att Sverige gör en hyfsad inledandet kvart, spelar ingen roll. Men förlorar mot ett bättre landslag, mot Slovakien, när hände detta senast? Ett trendbrott. Läskigt...