torsdag 21 februari 2008

Självklart val ikväll


Har blivit väldigt lite bloggande på sista tiden. Känns inte bra. Nu ska det försöka bli lite ändring på det.

***

Tar det från början då vad som hänt i mitt så kallade liv de senaste dagarna. Det händer verkligen inte mycket. Igår var jag på träning. Inte den bästa men fick spela på ovana platser som center och forward på båda sidorna så man får väl ta det som en godkänd träning. Idag har det varit en ganska slapp dag i skolan med lite filmklippning och sedan svenska och samhällskunskap. Och jag kan inte förstå hur jävla tråkigt samhällen är. Det är så man somnar. Nästan värre än Martins medieteorilektioner vi hade tidigare. Idag kommer det väl inte hända något speciellt skulle jag kunna tro. Kanske man ska höra om nånn hänger med och kollar in hur Midgård ser ut nu för tiden när det flyttat till församlingshemmet av alla ställen. Det var ju det perfekta stället där det var förut. Förstår inte varför det flyttades.

***

Har inte dragit någon analys av Champions League-kvartarna hittills och de kommer här. Såg hela Liverpool - Inter och kan säga att det kunde blivit mycket mer än "bara" 2-0 till Pool. skulle inte förvånat mig om 60-70% av spelet var på Inters planhalva. Men Inter försvarade sig riktigt bra trots bara 10 man på banan för i den 19:e minuten åkte på Marco Materazzi på sitt andra tveksamma gula kort och åkte ut. Frågar du mig så var det max frispark vid båda korten. Kanske ett gult vid andra. Men i alla fall så kunde Dirk Kuyt göra 1-0 i den 85:e minuten och Steven Gerrard göra 2-0 i 90:e. Ett rättvist resultat tycker jag.

Såg sista tio minuterna av Arsenal - Milan och av de att döma så hade Arsenal ett bra tryck om matchen men lyckades inte göra mål. 0-0 kunde lika gärna varit 1-0 då Emmanuel Adebayor lyckades med konststycket att träffa ribban med en nick mot det öppna målet efter ett inlägg från inbytte Theo Walcott. Till råga på allt var det sista "sparken" i matchen och den blåstes av sekunderna senare.

De andra matcherna bjöd på några småskrällar då Olympiakos lyckades spela 0-0 mot Chelsea, Roma slog Real Madrid med 2-1, Fenerbache slog Sevilla hemma och Celtic pressade Barcelona rejält hemma på Celtic Park.

Att Schalke skulle slå Porto hemma var väl ganska självklart då Porto aldrig kommit upp i den standard dom hade när de vann Champions League för ett x antal år sen. Manchester United hade tur och lyckades få 1-1 borta mot Lyon efter att Carlos Tevez slagit in 1-1 i den 87:e minuten. I samma minut slog Semih Sentürk in 3-2 till Fenerbache mot Sevilla. Barcelona var också illa ute då dom låg under med 2-1 efter första matchen men vände och vann. En rolig första omgång av kvartsfinalerna och en flrhoppningsvis ännu roligare väntar i den andra omgången.

***

Leksand spelade igår också och jag hade faktiskt glömt av det. De slog Växjö i alla fall med 4-2 och det fanns visst mycket att jobba med i defensiven enligt Tomas Jonsson. Kan behövas då Kvalserien stundar bara inom en månad. I morgon är det dags för match igen och det är Nyköping som kommer på besök i Ejendals Arena som Leksand ännu inte har förlorat i sin hemmaborg. Det ska mycket till om Nyköping ska ta poäng. Faktiskt så om Leksand vinner imorgon kväll så är seriesegern säkrad och då står man på ointagbara 102 poäng och kan då sikta på Sädertäljes rekord från förra säsongen på 109 poäng. Faktum är det att Leksand faktiskt har redan nu med fyra matcher kvar slagit poängskörden från förra säsongen. Vad månde bliva?

***

Sist men inte minst så är det Uefacup-retur mellan Helsingborg och PSV Eindhoven ikväll. PSV har en 2-0-ledning att gå på från hemmamatchen. Nu spelas matchen på anrika Olympia och det kan bli en jämn match om HIF spelar som dom gjort tidigare i cupen. Kan bli en rolig match. 20.45 börjar matchen och den sänds på Eurosport. Ett självklart val för mig i alla fall ikväll.

Over and out!

/#3

2 kommentarer:

Anonym sa...

Inte en enda rad om mitt älskade
Manchester United.

Jag är minst sagt besviken ;/ ^^

/Söderlund

Anonym sa...

(( Eller ja, mer än att dom hade "tur". Vadå tur? Ett genidrag av Ferguson som gav oavgjort! ))

Älska Man United!